Да признаем: Накъдето и да погледнем днес, откриваме съвети за щастие.

...
Да признаем: Накъдето и да погледнем днес, откриваме съвети за щастие.
Коментари Харесай

Къде бъркаме по пътя към щастието?

Да признаем: Накъдето и да погледнем през днешния ден, откриваме препоръки за благополучие. Книги ни дават обещание да ни разкрият тайната на живота в естетика. Блогове сочат кои са дейностите, които би трябвало да подхващаме, с цел да станем по-щастливи. В този смисъл от време на време се заблуждаваме, че дните ни би трябвало да бъдат фокусирани извънредно и единствено върху търсенето на персонално благополучие. Така щастието става априори недостижима цел. Обричаме се на тъга. 

Това разяснява в блога MarcandAngel Ейнджъл Черноф от Съединени американски щати. Според нея в актуалната просвета търсенето на благополучие за мнозина се е трансформирало в отнемане. Тя изброява 7 неточности, които позволяваме в напъните си да се почувстваме по-добре.Тези неточности са следните:

  • Виждаме застоя и възходящата болежка като финален неуспех в опитите да станем по-щастливи . Когато интензивно преследваме щастието всичко, което ни прави нещастни, може да наподобява като неуспех в напъните ни. Например елементарният миг на застой или интервалите на битка с провокации. В действитеност тези неща са неизбежни и естествена част от личностния напредък. Понякога е по-лесно да се почуваме депресирани и в клопката на упованията си. Тогава им разрешаваме да извлекат най-хубавото от нас. Трудните моменти са просто благоприятни условия, зад които се крие нещо по-голямо и по-добро. 
  • Пристрастяваме се към източниците на кратковременно наслаждение . В опитите да станем по-щастливи постоянно търсим къса приятност, тъй като тя е по-лесна за реализиране. Това може да бъде нездравословно. Например, може да открием, че се усещаме обезпокоително, в случай че не се сдобием с нещо, което сме очаквали с неспокойствие, като вълнуваща почивка в близкото бъдеще. Разчитането на прекарвания, които подаряват краткосрочно наслаждение, единствено ни оставя с чувството да желаеме още и още. Тези прекарвания може да се трансфорат в истински опиат, от който имаме потребност. Удоволствието, изживяно закратко, обаче не предлага възприятие за надълбоко задоволство. Дълготрайното благополучие не се намира в дребни дози приятност, а в значими човешки преживявания с времето като работата със пристрастеност, превъзмогването на огромните компликации, придобиването на нови умения и триумфа на напъните ни да създадем живота на други хора по-добър. 
  • Пренебрегваме невероятните хора в близост . Преднамереното търсене на щастието може да ни направи извънредно тесногръд човек. 
  • Позволяваме на упованията ни за бъдещето да ни лишат от насладата от актуалните същински преживявания . Спомнете си за моментите, когато сте очаквали нещо с неспокойствие. Например, в случай че сте си представяли по какъв начин се разхождате с колегата си на плажа или по какъв начин си прекарвате по време на мечтана отмора. Може би ви се е случвало когато моментът в действителност настъпи, да се чувствате нещастни поради множеството упования, които сте имали в предварителните си показа. Твърде постоянно ставаме решени да се усещаме щастливи по един избран метод в даден съответен миг и най-после се оказва, че преживяването не дава отговор на упованията ни. 

Прочетете целия текст в Мениджър Нюз.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР